Onventis als Preferred Supplier

Rijswijk, Nederland, 14 november 2023 – Onventis, de toonaangevende Europese cloudprovider voor source-to-pay inkoopprocessen, bundelt de krachten met Sherpaan, de ontwikkelaar van backoffice software voor gedreven e-commerce ondernemingen. Samen bieden ze een volledige oplossing voor de geautomatiseerde verwerking van orderfacturen voor webshops. Vanaf nu ondersteunt Onventis het herkennen, matchen en goedkeuren van inkoopfacturen vanuit het Sherpa-platform. Dit verbetert de nauwkeurigheid aanzienlijk, voorkomt fouten en maakt webshops meer controle over hun financiële processen mogelijk, wat voorheen vaak handmatig gebeurde met uitgebreide Excel-documenten. Bovendien kan Onventis nu ook kostenfacturen verwerken, inclusief boekingen naar het financiële pakket.

Maarten Hendriks, Commercieel Manager bij Sherpaan, benadrukt: “Sherpaan’s software ondersteunt ambitieuze webshops in hun streven naar online succes. Wij optimaliseren het gehele proces, van ordermanagement tot voorraadbeheer en retourverwerking. Dankzij onze samenwerking met Onventis bieden we onze klanten nu ook een uitstekende oplossing voor het efficiënt verwerken van inkoopfacturen.”

Maarten Anbeek, Head of Sales bij Onventis, voegt hieraan toe: “Webshops hebben de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt, deels gedreven door de Covid-19 pandemie. Dit heeft de behoefte aan een efficiëntere organisatie van backoffice processen doen toenemen, waaronder digitale factuurverwerking. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen kunnen Sherpa-gebruikers nu profiteren van bewezen oplossingen, met de zekerheid van naadloze integratie tussen Sherpa en Onventis. Onze klant Medpets heeft met deze gezamenlijke oplossing voor digitale factuurverwerking een tijdsbesparing van maar liefst 65% gerealiseerd.“

Over Onventis

Sinds 2000 is Onventis een voortrekker op het gebied van de digitale transformatie van inkoop- en financiële processen via de cloud. Onze cloudgebaseerde software, Onventis Buyer, biedt een alles-in-één procurement systeem dat bedrijven helpt hun bedrijfsuitgaven te beheren en financiële controle, efficiëntie, naleving en kostenbesparingen te realiseren. Het automatiseert en stroomlijnt het gehele source-to-pay-proces, inclusief samenwerking met leveranciers via het Onventis Netwerk. Wereldwijd genereren meer dan 1.000 bedrijven met ongeveer 450.000 gebruikers in het Onventis Netwerk jaarlijks een bedrijfsvolume van ruim 10 miljard euro met meer dan 50.000 leveranciers.