“We doen er een schepje bovenop tijdens de Webwinkel Vakdagen 2019”

Sherpaan kijkt uit naar de Webwinkel Vakdagen op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2019. “Afgelopen editie was de demo terug van weggeweest, zodat bezoekers daadwerkelijk konden zien hoe automatische orderverwerking met onze Sherpa backoffice software een fluitje van een cent is. De komende editie doen we daar nog een schepje bovenop.

Het grootste e-commerce evenement van de Benelux vindt voor de dertiende keer plaats. Na twaalf succesvolle edities met afgelopen jaar een recordaantal bezoekers van 12.542, volgt in 2019 een nieuwe editie. Deze zit boordevol inspirerende sprekers, relevante thema’s en vele exposanten. Sherpaan is daar één van. En dat is niet voor niets. “Het wordt elk jaar drukker. Je ziet een steeds uitgebreider programma. Het is een hele complete beurs waarbij bezoekers in één dag een heel compleet e-commerce verhaal kunnen vergaren en dat past goed bij wat wij doen, backoffice software die het werk uit handen neemt van de order tot aan verzenden.

Live demonstratie Sherpa backoffice software

Het Veenendaalse bedrijf is met zijn software-experts te vinden op stand 103. Ook dit jaar ontwikkelt standbouwer Eldee Expo Experts de stand. Deze samenwerking was afgelopen keer voor het eerst en is erg goed bevallen. De bezoekers kunnen ook dit keer zelf zien hoe het automatisch verwerken van een order met backoffice software Sherpa van Sherpaan in zijn werk gaat. Er is een live demonstratie. “De bezoekers kunnen het bestelproces van A tot Z volgen en krijgen het pakketje dan daadwerkelijk de volgende dag thuisbezorgd.”

Laatste innovaties van Sherpa

De experts van Sherpaan spreken op deze e-commerce beurs altijd veel bestaande klanten en tonen aan iedereen de laatste innovaties van Sherpa. “Deze editie demonstreren we papierloos orderpicken met een mobiel device. De bestelde producten worden in het magazijn gepakt via een app op de smartphone of een speciaal mobiel apparaat.  Een pakbon uitprinten is niet meer nodig zodat pickfouten bijna uitgesloten zijn.” Deze manier van orderpicken is ook nog eens goed voor het milieu, want er wordt geen papier verspild.

Webshops kijken over de grens

Bij Sherpaan horen we dat steeds meer webshops op externe platformen verkopen – niet alleen bol.com – en daarmee succesvol zijn. “Ook kijken steeds meer webshops over de grens. Meest populair zijn de buurlanden, maar ook Scandinavische landen zijn steeds meer in trek.” Op Sherpa kan nu ook een specifieke vervoersdienst zoals het Scandinavische Consignor worden aangesloten. Het team van  Sherpaan vertelt er graag over tijdens de Webwinkel Vakdagen 2019, maar ook over onder meer de koppeling met Magento 2, integratie met DeliveryMatch, locatiebeheer en filteren op zones en looproutes.

Op de beursvloer zijn ze op 23 en 24 januari te herkennen aan hun nieuwe beurskleding: een casual donkerblauwe broek met lichtblauw overhemd met natuurlijk het Sherpaan logo. Wat niet is veranderd, is de gratis toegang tot de beurs. Meld je hier gratis aan voor hét tweedaagse e-commerce event van het jaar!