Video in nieuwsbrief zorgt voor grote stijging doorklikratio

Afgelopen maand hebben we de nodige uitbreidingen gerealiseerd in onze backoffice software. Dus was het tijd om onze klanten te informeren over de laatste updates. Maar hoe krijgen we het nu voor elkaar dat klanten kennis ook tot zich nemen? De beste manier blijkt nog altijd onze nieuwsbrief te zijn. De nieuwsbrief wordt goed gelezen en de doorklikratio is best goed. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

In onze laatste nieuwsbrief hebben we het een keer anders als anders gedaan. Geen verwijzing naar handleiding en opsomming van nieuwe functionaliteiten. Dit keer beginnen we de nieuwsbrief met een video uitleg. Dat lijkt te werken. De doorklikratio stijgt van 16% naar 45%!

 

De reacties van onze klanten zijn bemoedigend zoals bijvoorbeeld deze:

Leuk die video’s! goeie stap vooruit”

In 2 uur tijd nemen we 5 korte video’s op en een introductie voor een afspeellijst. De video’s worden seriematig geproduceerd door gebruik te maken van het Webclip2go video systeem, ontworpen voor webwinkels. Dit video systeem is beschikbaar via

 

Enkele tips die we toepassen in onze nieuwsbrief:

  • We gebruiken in het onderwerp van onze nieuwsbrief enkel de melding om de aandacht te trekken.
  • We plaatsen een screenshot met duidelijke play button met persoon in beeld (daar moet je maar aan wennen om jezelf in beeld te zien)
  • We maken een aankondiging voor een afspeellijst en maken per onderwerp aparte video’s.

Wil je enkele voorbeelden zien die we opgenomen hebben kijk dan ook eens op ons YouTube kanaal.

In het vervolg ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.