22 september 2016

Shopping Today en Twinkle100


Wat een opkomst weer. Meer dan 1000 man / vrouw zijn weer naar De Fabrique in Utrecht gekomen voor een dag vol inspiratie met als titel “Vandaag leren, morgen presteren”.  Wat ons betreft gaan we morgen weer presteren en hebben we weer voldoende inspiratie opgedaan voor de komende tijd.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org trapt de dag af en vertelt over zijn ervaringen uit Silicon Valley. De boodschap die hij heeft voor e-commerce Nederland:

Mensen & backoffices maken het verschil als je wil overleven tegenover de grote spelers van deze wereld als Amazon en Google.

Beter hadden wij het niet kunnen verwoorden.

Wat opereren we in een boeiende markt met indrukwekkende cijfers gepresenteerd door GFK. Een markt met 17% groei en € 5,1 miljard online besteding aan producten. En de techniek gaat razend snel. Enkele voorbeelden worden genoemd als Amazon Echo, Google Home (shopping by voice) en drones. Het gaat komen of is al een feit.

Wat horen we nog meer deze dag in de weer goed gevulde parallel sessies. O.a. mobiel staat centraal. Dat wisten we eigenlijke wel maar nog steeds valt hier nog veel te winnen. GFK toont ook hier weer aan dat met een negatieven NPS-score de klant ervaring hier nog wel wat beter kan.

Mensen maken het verschil werd al gezegd door Wijnand Jongen. Dit komt ook weer terug in een inspirerende case van Robin en Body en Fit waar de gedrevenheid van de mensen vanaf straalt. Steeds meer werkt men met “passionals”. Vakbekwame productspecialisten die je misschien nog wel beter helpen dan in een stenen winkel.

Verder springt wat ons betreft de sessie van Jurjen Jongejan eruit over conversie optimalisatie met aansprekende voorbeelden van o.a. Fietsenwinkel.nl hoe je met enkele aanpassingen en A/B testing grote omzet winst kunt boeken. Een Belgische vlag op je betaalpagina voor Belgische klanten. Hoe simpel het ook lijkt, leidt tot 40% meer omzet aan fietsen.

Twinkle100 (of eigenlijk Twinkle200)

Maar natuurlijk staat deze dag traditioneel ook weer in het teken van de Twinkle100 (of zelfs 200) van webshops met de meeste (geschatte) omzet. De top 3 niet heel verrassend:

  1. Bol.com
  2. Wehkamp
  3. Zalando

En ook onze klanten groeien door. We feliciteren Body & Fit (28), Fietsenwinkel (37), Agradi (95), Brandfield (107), Webprint met o.a. Posters.nl (115), Flinders (153), Datona (169), Smulderstextiel (174), onlinepets (188), Sneltoner (194) en Betersport (199)

Al met al weer een geslaagde dag met een overweldigende opkomst en veel interessante gesprekken met klanten, partners en e-commerce professionals. Op naar volgend jaar.

Ander Nieuws


Benieuwd naar meer nieuws en werk van Sherpaan?