11 februari 2015

Mastertools


Mastertools verwerkt razendsnel orders door Sherpaan

Het Groningse bedrijf Mastertools werkt sinds half april dit jaar met de backoffice software van Sherpaan. ,,We zijn echt supertevreden”, vertelt mede-eigenaar Adwin Schaafsma. Samen met zijn broer Dennis Schaafsma startte hij zes jaar geleden met Mastertools in Groningen. Naast een fysieke winkel hebben de broers ook een goedlopende webshop in elektrisch gereedschap.

Van de door Mastertools verkochte merken leveren zij het complete assortiment. Naast de algemene webwinkel heeft het bedrijf zes merkenwebwinkels die zich richten op de klant die fan is van een bepaald merk. ,,De merkloyaliteit is hoog in de gereedschapsbranche en zo hoeft de bezoeker niet te filteren op een merk, maar worden alle producten van het favoriete merk netjes bij elkaar getoond.”

De afgelopen jaren maken Mastertools.nl en de zes merkenwebshops een enorme groei door. ,,Wij noteren een groei van 48 procent per jaar. We werden echter beperkt in onze groei, omdat we tegen een aantal knelpunten aanliepen”, legt Adwin Schaafsma uit. De webwinkels draaien op Magento en volgens de mede-eigenaar duurde de verwerking van bestellingen via dit systeem te lang. De broers gingen op zoek naar backoffice software die voor snellere orderverwerking zou zorgen.

Via het bedrijf Elgentos, bouwer van Magento webshops en extensies, kwam Mastertools in contact met Sherpaan in Ede. Elgentos importeerde voor Mastertools.nl een paar duizend producten waarvan het onmogelijk was om het handmatig te doen. Daarnaast heeft de webshopbouwer talloze kleine aanpassingen aan de oorspronkelijk niet door hun ontwikkelde webshop gedaan, zoals automatische weekaanbiedingen en implementaties van verschillende extensies. Elgentos wees Mastertools op de backoffice software van Sherpaan. Met deze software vindt een integratie plaats tussen de verschillende systemen en wordt veel tijd bespaard op het verzendklaar maken van bestellingen doordat handmatige processen worden geautomatiseerd.

Onze bestellingen verwerken we door Sherpa twintig tot dertig keer sneller dan voorheen”,

zegt Adwin Schaafsma enthousiast. Hij ziet door Sherpa nog meer verbeteringen, zoals meer controle over de voorraad, klanten worden goed ingelicht over de levertijd en het automatisch versturen van een factuur bij wijziging van een order. Ook kan Mastertools verzendlabels inclusief track&trace informatie rechtstreeks vanuit Sherpa genereren, door een koppeling met hun vervoerder DPD. Ondanks dat de broers Schaafsma erg druk zijn met hun bedrijf, gaan ze verdere groei niet uit de weg, zeker niet nu ze hun backoffice goed op orde hebben. ,,We willen ook een webshop gaan starten in België”, aldus Adwin Schaafsma.

Andere Referenties


21 oktober 2019

Datona

21 oktober 2019

Ecotools.nl

17 mei 2019

MyHairShop