10 september 2015

Fashcom


FashCom heeft nu al profijt van backoffice software

FashCom startte in 2011 met eigen fashion webshops, nadat het eerst alleen affiliate websites had. Momenteel heeft het bedrijf vijf eigen webwinkels die draaien op Magento, namelijk sokken.nl, boxers.nl, zwembroeken.nl, thebagstore.nl en checkyourbag.nl. Boxers.nl werd vorig jaar onderscheiden met een Thuiswinkel Award en FashCom gaat als een speer met elk jaar minimaal zestig procent groei.

Die enorme groei maakte het voor FashCom noodzakelijk om verder te automatiseren. Vorig jaar ging het e-commerce bedrijf op zoek naar nieuwe backoffice software. ,,We liepen een beetje tegen een plafond aan met de orderafhandeling. Het kon netter en beter”, vertelt eigenaar Jeroen Romate. Toen hij vorig jaar door Erik Sloof, commercieel directeur van Sherpaan, werd uitgenodigd voor de praktijkmiddag, kwam dit precies op het juiste moment. ,,We waren op zoek naar een goede backend software, die het een en ander voor ons kon verbeteren. Op de praktijkmiddag kregen we een demonstratie van de backoffice software van Sherpaan in het magazijn van Sneltoner.nl en dat zag er goed uit en het klonk fantastisch.”

Er waren een aantal knelpunten waar FashCom in de orderverwerking tegenaan liep. ,,Voorheen werd de bestelling door de ene orderpicker gehaald en daarna werd het pakket door een andere medewerker gecontroleerd of de juiste producten erin zaten. Die controle kostte extra tijd, maar zorgde er natuurlijk wel voor dat het aantal fouten meeviel. Toch glipte er nog wel eens iets tussendoor en die kleine foutjes kosten tijd en geld om weer recht te trekken.”

Sinds kort werkt FashCom met de backoffice software Sherpa van Sherpaan en daar hebben ze nu al profijt van.

Met deze software zijn we minder tijd kwijt aan de orderverwerking dan ervoor. Doordat de producten worden gescand voordat ze in het pakket gaan, hoeven we geen extra controles meer te doen. De scan geeft aan of het juiste product in het pakket gaat of niet. Dat scheelt circa tien procent aan verwerkingstijd per pakket. Die tijd kunnen we nu in andere dingen steken,” aldus Jeroen Romate.

Hij verwacht dat 2016 een druk jaar wordt voor FashCom. Als eerste worden thebagstore.nl en checkyourbag.nl samengevoegd. Tevens heeft het bedrijf twee maanden geleden shirts.nl overgenomen. ,,Die zijn we nu aan het ontwikkelen. Op shirts.nl wordt gestart met de verkoop van basis T-shirts in zwart en wit van bekende merken. ,,We hopen in de loop van het jaar daaraan kleuren shirts toe te voegen”, aldus Romate.

Met hun affiliate websites is Fashcom al actief in het buitenland. Faschom is bovendien bezig om boxers.be en sokken.be te ontwikkelen voor het Nederlandstalige deel van België. ,,Daarnaast kijken we wat we in Duitsland kunnen doen. Daar willen we starten op een marketplace als Amazon. Zo kunnen we deze markt aftasten, dus wat voor volumes kunnen we verwachten en welke knelpunten lopen we in dit land tegenaan. Uiteraard is het de bedoeling als deze testcase slaagt, dat we dan een eigen Duitse webwinkel starten.” Er staat dus flink wat op stapel voor FashCom. ,,We blijven niet stilzitten want dat vraagt de markt ook. Het is belangrijk om grote volumes te draaien, want als kleine speler in de e-commerce is het moeilijk om genoeg te verdienen. Bovendien zorgt volume ervoor dat je goede afspraken kunt maken met bijvoorbeeld je leveranciers en vervoerders.”

Jeroen Romate heeft ook nog wel een tip voor eigenaren van webshops die hun zaak zien groeien. ,,Ik heb zelf als eigenaar gemerkt dat het belangrijk is niet te lang te wachten met het aannemen van personeel. Door de dagelijkse gang van zaken over te dragen, kun je zelf meer bezig zijn met groei en strategie. Want anders gaat het ten koste daarvan”.

Andere Referenties


21 oktober 2019

Datona

21 oktober 2019

Ecotools.nl

17 mei 2019

MyHairShop