• Directe koppeling zonder tussenkomst van derden
  • Verstuur track & trace mails
  • Vanuit Sherpa directe tracking info op te vragen
  • Met 1 klik, of multi colli labels genereren

ViaTim komt voort uit de frustratie dat wanneer je iets op het internet besteld het pakket bezorgd word op moment dat je niet thuis bent. Daarom heeft ViaTim een netwerk van ViaTim Punten opgezet. Een ViaTim Punt is een buurtgenoot, iemand die overdag thuis is en klaar wil staan voor zijn/haar wijk. Deze ViaTim Punten zijn servicepunten voor vervoerders zoals: DHL, DPD, Red je Pakketje en nog veel meer. Een ViaTim Punt is een pakketpunt zoals je gewend bent van de supermarkt, kiosk of lokale ondernemer, maar dan bij iemand thuis. Op moment van schrijven heeft ViaTim 400 buurtpunten die per maand zo’n 100.000 pakketten verwerken. Enkele voordelen voor de consument zijn de handige openingstijden (maandag t/m vrijdag 16:00 – 21:00 uur), parkeergelegenheid altijd op 30 seconden afstand en dichtbij in de wijk van de ontvanger.

Aangezien alle partners van ViaTim nu al gebruik maken van het ViaTim Punten netwerk geeft dit de mogelijkheid niet alleen software matig alles op één plek te doen. Ook bij het inleveren of laten afhalen van pakketten heb je in dit model maar met één partij te maken. ViaTim kan zo continue en proactief schakelen om de juiste vervoerder te kiezen voor elk type pakket en de periode van het jaar.

Dit alles is de springplank voor de droom van ViaTim die voor ongekend hoge klanttevredenheid gaat zorgen. ViaTim heeft de ambitie om dit model door te ontwikkelen naar ‘Jouw pakket op jouw moment’. De flexibiliteit van online bestellen, waarbij je altijd op jouw moment kan shoppen, doorzetten naar het moment van bezorging. ViaTim gaat het ontvangen van je online bestelling net zo gemakkelijk maken als het bestellen zelf!