Chilly heeft al sinds 1991 een succesvolle winkel in Hilversum en sinds de start van de webshop in 2011 is ook de fysieke winkel in lingerie en badmode nog harder gegroeid. ,,Door onze webwinkel kwamen steeds meer (nieuwe) klanten uit het hele land uitgebreid bij ons shoppen”, vertelt Renate Hansler die samen met Ruud Schoof eigenaar is van Chilly.

Ook de webwinkel bleef niet achter. ,,Vorig jaar rond deze tijd merkten we dat we harder groeiden dan we hadden kunnen voorzien en we merkten dat ons proces om bestellingen de deur uit te krijgen veel te uitgebreid was”, zegt Renate. Er moesten veel te veel stappen worden doorlopen en daarom gingen ze op zoek naar een oplossing.

We zagen op sherpaan.nl de video en herkenden ons in jullie verhaal dat we negentig procent van onze tijd bezig waren met tien procent van de orders.”

Na de eerste contacten tussen Chilly en Sherpaan, hebben beide partijen niet stilgezeten. Ruud en Renate besloten niet alleen hun backoffice te veranderen, maar deden ook een andere ingrijpende wijziging. ,,De winkel was tevens ons magazijn en door de flinke toename van het aantal klanten, kregen we ruimtegebrek. Daarom besloten we het magazijn en de winkel uit elkaar te trekken.” Dit betekent dat de fysieke winkel, een nieuw magazijn en de voorraden bij de leverancier, nu het complete ‘magazijn’ van Chilly vormen. Dit vergde wel enige aanpassing in de backoffice software van Sherpaan. ,,Onze leveranciers hebben de afgelopen jaren flink met ons meegedacht en zijn met ons meegegroeid. Dat geldt ook voor Sherpaan”, aldus Renate.

Chilly werkt nu ongeveer een maand met de backoffice software Sherpa van Sherpaan. ,,Het is al een wereld van verschil. Het hoogseizoen begint, dus het is precies op tijd. We merken nu al dat door Sherpa een bestelling verwerken driekwart van de tijd scheelt. En wie weet hoe dat in de toekomst gaat uitpakken, want we zijn nog bezig om samen met Sherpaan meer handigheidjes te bedenken.” Chilly gaat in ieder geval ook met Zendesk werken voor een naadloze aansluiting van de klantenservice e-mails. ,,Het is handig dat dit geïntegreerd is in de backoffice software”, vindt Renate.

Doordat alle orders in de Chilly webshop nu automatisch met de backoffice software van Sherpaan worden verwerkt, biedt dit veel perspectief voor de toekomst. ,,We moeten nog even bijkomen van deze big bang, maar daarna is het weer volle vaart vooruit.”