Agradi is een online totaalleverancier voor mensen met een passie voor dieren- en buitenleven. Agradi werd in 1998 opgericht als een soort Wehkampgids voor veehouders. Dat was er nog niet en in het eerste jaar was het daardoor behoorlijk kassa. We groeien al jaren sterk. Een belangrijke succesfactor is dat je moet doen waar je goed in bent. Dat leverde al twee Thuiswinkel Awards op.

De groei hebben we ook gerealiseerd door van twaalf systemen waarmee we werkten, terug te gaan naar vijf. Als we in één van die twaalf systemen iets wijzigden, liep dat bij de anderen fout.

De backoffice software van Sherpaan moet daarbij de schil zijn voor alles en daar zijn we een groot gedeelte in geslaagd. Iedereen beschikt nu over dezelfde informatie. In ons magazijn werken mensen van de sociale werkplaats, want we vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk.

Je hebt door de backoffice software van Sherpaan geen productkennis nodig om in het magazijn te kunnen werken. Het systeem is zo eenvoudig dat we binnen een half uur iemand in het magazijn kunnen inwerken.

Dat betekent dat je erg flexibel bent. Opschalen is zo eenvoudig zonder dat je er buikpijn van hebt.

Onze magazijnmedewerkers rijden met hun winkelwagentjes door de gangpaden om voor meerdere orders de producten te verzamelen. Ze werken via de backoffice software van Sherpaan met een touchscreen zodat ze precies kunnen zien hoe het product eruit zit. Ook kunnen ze dat onderweg nog checken op een scherm. Wij waren de eerste met touchscreen. Sherpaan heeft dit op maat voor ons gemaakt en nu kunnen ook andere klanten van Sherpaan er gebruik van maken.

Sherpa is een software pakket waar ontwikkeling in zit en dat ze samen met hun klanten verder verbeteren. Daar hoef je bij een groot bedrijf niet mee aan te komen. Met Sherpa hebben we een innige haat-liefde verhouding, want we willen altijd meer en beter.

Rello Wanders,  directeur Agradi.nl