Plan je Migratie naar Magento 2

Wat moet er gebeuren om van Magento 1 naar Magento 2 te migreren? Een vraag die we de laatste tijd steeds vaker krijgen. De website staat soms al bijna live en dan ontvangen wij een vraag wat er voor Sherpa nog moet gebeuren? Dit lijkt misschien een simpele vraag maar er is geen eenduidig antwoord te geven. Het is eigenlijk altijd maatwerk en de planning valt vaak tegen.

Ben je op dit moment bezig met migratie of overweeg je dit, dan kunnen we hier op dit moment het volgende voor aangeven:

Sommige zaken zijn anders in Magento2 dan in Magento1. Dus we moeten een totaal nieuwe configuratie gaan opzetten (en mogelijk ook nog uitbreidingen doen aan onze huidige koppeling indien we tegen problemen aan lopen).

Aandachtspunten:

Inventarisatie maatwerk
Is er maatwerk gemaakt in de huidige koppeling? Blijft dit functioneren in Magento?

Data migratie

  • Producten / Items

Voorkom dubbele artikelen in Sherpa, zorg dat het attribuut sherpa_item_code is gevuld.

  • Orders

Zorg ervoor dat de entity id’s gelijk blijven bij een migratie van de Magento order data.

  • Klanten / Customers

Zorg ervoor dat de entity id’s gelijk blijven bij een migratie van de Magento customer data. O.b.v. deze gegevens wordt de Sherpa klantcode bepaald.

als er geen klanten / orders worden gemigreerd naar Magento2 denk er dan om dat de entity_id velden van de customers en orders alsnog hoger moeten zijn in de nieuwe site.

Livegang

In 1x overschakelen of (tijdelijk) 2 systemen naast elkaar draaien?
Als je gaat AB testen en 2 systemen laat draaien zorg dan dat er een flink gat in de entityid’s komt van Magento2. Zodat we geen overlap krijgen bij de 2 systemen.
Binnen Sherpa kunnen we beide koppelingen laten draaien dus in 1x overschakelen is geen must voor Sherpa.

Test omgeving:
Er is eigenlijk maar 1 advies:  Een test omgeving opzetten en zo veel mogelijk testen. Test alles situaties tot dat je tevreden bent. Daarna pas overgaan. Je kunt het immers maar 1 keer goed doen.

Vragen:
Heb je vragen over een migratie van Magento. Neem dan contact met ons op.