Minder handelingen door efficiënt (back)orderbeheer

  • Supersnel orders aanpassen, zo vaak je wilt
  • Géén dubbel werk meer in je Magento backend
  • Automatisch klanten informeren bij vertraging
  • Betere communicatie = hogere klanttevredenheid

Je kent het vast wel. Een klant heeft een bestelling op je webshop geplaatst maar belt je op omdat er een verkeerd artikel is besteld. Heb jij bijvoorbeeld een Magento shop, dan moet je de order annuleren en opnieuw aanmaken. Als er dan ook nog een bijbetaling gedaan moet worden dient deze ook handmatig nog gemaakt te worden. Dit kost onnodig veel tijd en teveel handelingen. Tijd voor verbetering!

Webshop orders beheren met Sherpa

Sherpa lost veel webshop orderproblemen voor je op. Vanaf het moment dat de order geplaatst is op de website, neem Sherpa het over en ben je flexibel in het beheren van bestellingen.

Een voorbeeld: een klant koopt schoenen in de verkeerde maat en belt met de klantenservice. Vanuit Sherpa kun je direct de foutieve maat uit de order halen en de juiste artikelen toevoegen. Extra veters mee sturen? Ook die voeg je razendsnel toe aan de bestelling. Met hetzelfde gemak pas je adressen aan, kies je een andere verzendwijze en heb je inzicht in alle track & trace gegevens indien het pakket al verzonden is.

Backorders beheren

Het beheren van backorders is een tijdrovende klus. Met name het tijdig informeren van klanten over de status van hun bestelling kost veel tijd en capaciteit. Bij veel webwinkels is dit informeren nog ouderwets ‘handwerk’ en wordt elke mail apart getypt. Dit kan soms een volledige FTE aan werk zijn.

Met Sherpa is dit proces volledig te automatiseren. Indien een order vertraging op loopt verstuurd Sherpa automatisch een mail naar je klant. Afhankelijk van de flow die jij hanteert in je bedrijf passen wij de boodschap van de mail aan. Is er een nieuwe levertijd van het artikel bekend omdat de leverancier een update heeft gestuurd? Zodra jij de nieuwe leverdatum invoert worden de klanten automatisch geïnformeerd.