HypoStore zit in spannende tijd: nieuwe backoffice en start winkel

Het is een spannende tijd voor HypoStore B.V. uit Urk. Niet alleen werd onlangs gestart met nieuwe backoffice software van Sherpaan ook wordt eind van dit jaar een fysieke winkel geopend.

Zo’n vier jaar geleden werd gestart met de webwinkel met alles op paardensportgebied. Sindsdien is Hypostore flink gegroeid. Naast de Nederlandstalige website Hypostore.nl heeft het bedrijf ook de Engelstalige website Hypostore.com. Zodoende weten ook veel buitenlandse klanten de paardensportspeciaalzaak te vinden. ‘We zijn tevens bezig met een Duitstalige webwinkel. Duitsers bestellen nu al vaak in onze Nederlandstalige webshop’, vertelt eigenaar Ide Stoutjesdijk.

Hij was al een tijd op zoek naar een systeem om inkooporders te doen en om het logistieke proces van de webwinkels te verbeteren. ‘Wij werken via Magento en daarin is dit heel standaard geregeld. Het voorraadbeheer is eenvoudig en scannen met barcodes kan niet.’ Hierdoor kostte alles meer tijd. ‘Als een bestelling van een leverancier binnenkwam dan moesten we in Magento de voorraad handmatig aanpassen. Nu met backoffice software Sherpa voeren we de bestelling bij de leverancier in en scannen we de producten’, legt Ide Stoutjesdijk uit.

Hij was lang op zoek naar een dergelijk systeem. Via internet kwam hij bij Sherpaan terecht en vlak daarna bezocht hij de stand van Sherpaan op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

Groot voordeel is dat we bijna geen fouten meer maken bij het inpakken van orders omdat alles met barcodes gaat. Dat is belangrijk voor ons, want dat zorgt voor meer tevreden klanten.’ Ook scheelt het veel tijd. ‘We besparen qua tijd zeker een paar fulltime werknemers.’ Volgens Stoutjesdijk is het ook makkelijker iemand in te zetten voor het verwerken van orders, want dat gaat nu veel eenvoudiger. Hij raadt andere webshopeigenaren aan om zodra ze groeien op zoek te gaan naar een goed backoffice systeem zoals Sherpa. ‘Dat scheelt behoorlijk wat werk. Zeker als je Magento gebruikt.’

Eind van het jaar opent Hypostore een fysieke winkel in Kuinre. ‘Dan moet Sherpa aan ons kassasysteem worden gekoppeld en dat is een interessant project.’ Ide Stoutjesdijk verwacht dat de winkel meer verkoop van rijkleding zal opleveren. ‘We verkopen nu al veel kleding zoals rijbroeken, maar dat kunnen we meer verkopen als mensen kunnen passen. Sommige klanten hebben geen zin om producten terug te sturen en komen liever langs in een winkel.’ Een fysieke winkel starten levert wel een aantal uitdagingen op. Volgens Stoutjesdijk moet de voorraad worden vergroot. ‘Het afrekenen in de webwinkel gaat via iDEAL en de klant voert zelf gegevens in. Dat is anders in een winkel. Om alles aan elkaar te knopen is een hele uitdaging.’