Harro Stam van Webshop Beheer: “Sherpa biedt veel mogelijkheden”

Harro Stam nam in 2014 een vijverspeciaalzaak in Meppel met bijbehorende webshop (Vijverleven) over. “Ik wilde voor mezelf beginnen en vond dat ik iets moest doen waar mijn passie ligt. Als hobby was ik al bezig met de koi, dus was deze overname een logische stap.” De winkel in Meppel kwam te koop en Stam zag dit als zijn kans. “Toen had ik ineens ook een webshop erbij. Dat wilde ik uiteindelijk wel maar nu ging het heel snel.” Na een druk eerste jaar besloot de ondernemer uit Zuidwolde dat er versterking moest komen. “Ik wilde eigenlijk geen personeel en ging op zoek naar iemand met dezelfde passie.” Die vond Stam in Roy Stegeman die hij kende uit de koi-wereld. Roy had zelf webshops in de pvc en zo groeide het aantal webshops. Nu vijf jaar verder en Harro Stam en mede-eigenaar Roy hebben naast Stam Vijverhandel twaalf webshops die vallen onder onderneming Webshop Beheer bv. “We werden zo groot dat we eind 2017 moesten verhuizen naar Hoogeveen.” Webshop Beheer begon door die grote groei tegen grenzen aan te lopen. “We hadden verschillende systemen en dat betekende dat wij orderbonnen apart moesten inloggen, afmelden en de automatisering van de verzending sloot niet goed aan. Backorders hielden we bij op papier en dat was enorm foutgevoelig”, vertelt Stam over die tijd. “Deze werkwijze lukt wel met één webshop, maar niet met meerdere.” Toen ook nog eens een webshop werd overgenomen en online zeven tot acht keer zo groot werd, moest er iets gebeuren. “Ga het dan maar op deze manier bijhouden, dat lukt niet.” Stam ging op zoek naar een partij die kon helpen. Een online marketingbureau raadde aan contact te zoeken met Sherpaan, ontwikkelaar van backoffice software Sherpa. De webwinkels van Webshop Beheer werken nu ongeveer een jaar met Sherpa.
“Toen we ermee begonnen was dat echt hosanna. Het was perfect en bood veel mogelijkheden. Aan personeel scheelde het ook nog eens 40 tot 45 procent”, vertelt Stam.
Volgens hem zit het bedrijf nu in een fase dat ze de backoffice software verder uitgebreid willen zien. “Samen met de softwareontwikkelaars van Sherpaan werken we aan de verder ontwikkeling van Sherpa.” Zo groeit de backoffice software van Sherpaan met de klanten mee. Nu Webshop Beheer de basis goed voor elkaar heeft, is het doel om flink verder te groeien. Stam: “Met de huidige systemen kunnen we nog een keer verdubbelen.” Dat wil hij bereiken door:
  • Online marketing niet meer uit te besteden maar intern te doen
  • Kortere lijntjes
  • Meer technische mensen binnenhalen
  • Inkrimpen, dus focus leggen op de belangrijkste webshops zodat de aandacht niet versnippert
Het bedrijf maakt al gebruik van verkoopplatformen zoals bol.com, Marktplaats en affiliate webshops. “Amazon staat voor de deur. Wat gaan ze extra bieden ten opzichte van andere grote partijen in Nederland zoals bol.com?” Webshop Beheer wil ook groei realiseren in de rest van Europa. “We zijn nu al actief in België. We hebben plannen om de klantenservice uitbreiden met meerdere talen. Daarna kijken we eerst naar Duitsland, misschien Frankrijk en ook Scandinavië.”

De webshop van Body & Fitshop werkt sinds ongeveer een half jaar met de backoffice software van Sherpaan. Bodyenfitshop.nl werd in 2005 gelanceerd en is sindsdien flink gegroeid. Hoe is dat gelukt? Sherpaan sprak erover met Paul Paulides, Finance & HR manager bij Body & Fitshop.

Is het volgens jou voor een fysieke winkel belangrijk om met een webshop te beginnen om te overleven?

“Dat hangt af van de markt en van je doelgroep af, maar is wel een must in onze branche, gezien de schaalgrootte, de transparantie van markt en dus van de prijzen, en de relatief eenvoudige expansiemogelijkheden van markt en product. Je moet als bedrijf wel altijd vindbaar, zichtbaar en bereikbaar zijn via internet, dat geldt tegenwoordig voor elk bedrijf.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om de backoffice software Sherpa van Sherpaan te gaan werken?

“We zochten een systeem dat ons zou helpen met het beheren van de voorraad, het sturen op optimale orderpick-looproutes, en met het gecontroleerd afwikkelen bij het inpakken van de orders. Sherpa was het pakket dat de goede verhouding had tussen onze behoefte en de licentiekosten die daarbij hoorden.”

Wat levert dat jullie op?

Continu inzicht in de actuele voorraad, een minimalisering van het aantal fout geleverde bestellingen en het verkorten van orderpick tijden.”

Hoe is het jullie gelukt om met de verkoop van sportvoeding, dieetvoeding, voedingssupplementen en superfoods marktleider te worden in de Benelux?

“Door een breed assortiment te bieden, tegen de hoogste kwaliteit en door de laagste prijs te garanderen. Voor de klant hebben we een klantenservice die bijna 24/7 bereikbaar is, als er voor 22.00 uur wordt besteld heeft de klant het de volgende dag in huis, we hanteren gratis verzending boven de € 20 en de klant heeft keuze uit vele gratis cadeaus bij alle bestellingen. Uiteindelijk is een goede service erg belangrijk: los vragen en problemen van klanten zo snel mogelijk op!”

In hoeverre draagt de backoffice software van Sherpaan bij aan dit leiderschap?

“Meer output met minder mensen door de geautomatiseerde sturing op looproutes en verhoging van de kwaliteit van de leveringen wat tot positieve reclame leidt.”

De e-commerce markt is constant in beweging. Wat zijn volgens jullie de trends voor de komende tijd?

“Mobiele websites, personalisatie van websites, altijd bereikbaar zijn en klaar staan voor je klanten.”

Jullie zijn volop in beweging. Hoe zien jullie de toekomst?

“Aanhoudende groei. We blijven nieuwe producten onder eigen merk uitbrengen, we blijven ons productaanbod verbreden en expansie naar andere landen in Europa. Daarnaast lanceren we rond de zomer een compleet een nieuwe website.”

Heb je nog advies voor webshops die verder willen groeien?

“Zorg voor het juiste assortiment, de juiste prijs, een goede overzichtelijke website en zorg uiteraard voor een goede service richting je klanten!”