29 september 2016

Facelift voor Dutchento, de Nederlandse Magento community


Het in 2008 door Guido Jansen opgerichte Dutchento heeft een visuele re-branding ondergaan en is dus sinds kort voorzien van een nieuw logo en huisstijl.

Vanaf de start in 2008 heeft Dutchento als doel gesteld is om meer en betere Magento shops in Nederland te krijgen. We ondersteunen de lokale webwinkeliers en bedrijven in het gebruik van Magento en helpen nieuwe gebruikers op eenvoudige wijze kennis te maken met het platform en de community. Het Dutchento platform bundelt zoveel mogelijk lokale Magento kennis én geeft de gebruikers access tot elkaar

aldus Guido Jansen, initiatiefnemer van de community.

Met gepaste trots heeft het team achter Dutchento dit doel zien naderen; in 8 jaar tijd hebben duizenden Magento specialisten en Magento nieuwkomers elkaar gevonden en zijn tal van samenwerkingsverbanden ontstaan in de community. Dutchento groeit, in aantallen, maar ook in kwaliteit. Nederland kent inmiddels webshops en agencies die uitblinken in de wereld van Magento.

Dit succes delen zij met de leden en staat toe dat zij de focus kunnen verleggen naar het optimaliseren van het platform en het uitbreiden van de toekomst visie. Een visie die voorzien is van een eigen identiteit, een eigen kleur, maar die trouw blijft aan het oorspronkelijke hexagon.

Steeds belangrijker is de gezonde en actieve relatie die Dutchento onderhoudt met Magento en met de Meet Magento Association. Deze open dialoog geeft Dutchento en dus de leden van de community, de mogelijkheid om issues aan te kaarten van Nederlandse gebruikers, maar ook om samen opportunities voor de Nederlandse markt uit te werken.

Naast het aansterken van de internationale banden blijft Dutchento ook actief bezig met het in contact brengen van specialisten en webwinkeliers op diverse eigen en ondersteunde events; Meet Magento Nederland, Meet Magento NL Hackathon, Magento UnConference en verschillende lokale Magento User Groups. Ook zullen zij dit jaar een rol spelen bij de organisatie van Meet Magento World, de eerste online Meet Magento.

Essentieel blijft de optimalisatie van de website als kern van de community en als interactie-tool. Er zal veel aandacht besteed worden aan het beter zichtbaar maken van de aangesloten specialisten en het koppelen van bedrijven aan nieuwe Magento webwinkeliers. Ook de onderlinge communicatiemogelijkheden van leden zullen uitgebreid worden.

Toch willen zij nog veel meer. En de leden ook! Uit een recente enquête kwam naar voren dat de Magento enthousiastelingen die gebruik maken van Dutchento, nog een aantal items op hun wishlist hebben staan. En Dutchento zegt hierop: Challenge accepted.

Challenge aangaan? 

Wil jij helpen? Laat het hen weten. Dutchento kan jouw kennis en hulp goed gebruiken om verder te komen en de wishlist om te zetten in daden. Meld je aan als o.a. redacteur, schrijver, event organisator en reviewer van extensies. Meld je aan via info@dutchento.org

Achtergrond Dutchento

Dutchento en activiteiten zoals de website dutchento.org zijn in augustus 2008 opgezet om een extra stimulans te geven aan het gebruik van Magento in Nederland en heeft als doel om uiteindelijk een complete service te bieden voor de Nederlandse markt. Op deze manier willen we het gebruik van Magento stimuleren, ook bij de mensen die minder thuis zijn in (technisch) Engels of voor mensen die het gewoon veel prettiger vinden om met Nederlandse software en support te werken.

Dutchento is een onafhankelijk initiatief vanuit Dutch Open Source B.V. en is géén onderdeel van Magento Inc. of eBay

Ander Nieuws


Benieuwd naar meer nieuws en werk van Sherpaan?