Energear werkt sinds kort met Sherpa: “Ik zie nu al verbetering”

“Het is het klassieke voorbeeld van beginnen met een webwinkel op je zolderkamer en dan loopt het vervolgens helemaal uit de hand.” Aan het woord is Roy Crooijmans van Energear. De Arnhemmer startte in 2010 met een niche webshop met één merk professionele zaklamp met led en hij heeft nu drie webwinkels, een showroom en personeel.

Het ondernemerschap zit Crooijmans in het bloed. Zijn ouders hebben een winkel in Arnhem. “Ze begonnen destijds met de verkoop van professionele zakverlichting met led en toen was dat innovatief. Ik zag daar wel wat in.” Crooijmans startte een webshop met één van de merken. “Het was heel spannend, want ik had geen ervaring in e-commerce. Ik ben er na mijn studie vol voor gegaan.”

De webshops ledscherp.nl, zakmeswinkel.nl en travelpower.nl groeiden zo hard dat de Arnhemmer op zoek moest naar een goed backoffice systeem. “We hadden niet genoeg overzicht meer over de inkoop en zochten een oplossing.”

Toen hij aanbevelingen kreeg over hetzelfde bedrijf, was de keuze snel gemaakt. “Een vriend van me is e-commerce manager bij een grote webwinkel. Hij tipte me over Sherpaan. Ook zag ik op de Facebookpagina van een ontwikkelaar een voorbeeld van het gebruik van Sherpaan. Het sprak me aan en was voor mij een reden om er dieper in te duiken.”

Sinds kort werkt Energear met de backoffice software van Sherpaan. “Ik zie nu al verbetering. We verkopen meer en doen meer dingen in minder tijd. Magento is heel omslachting en met backoffice software Sherpa krijgen we meer overzicht.”

Naast de webwinkels heeft Energear een showroom in Arnhem. Daar kunnen klanten de producten ophalen, bekijken en testen. “Hier staat alles uitgestald. Veel mensen willen zien hoe de lampen schijnen. Als een jager, politieagent of een defensiemedewerker een zaklamp zoekt, kunnen ze die hier uitproberen. De showroom is een verlengstuk van onze webwinkel.”

Na de invoering van Sherpa is de volgende stap de overstap van Magento 1.9 naar 2.0. “Daar willen we wel naar toe, maar dat is een heel ontwikkeltraject. Vooralsnog draait alles goed en zijn we tevreden.” Een andere wens van Roy Crooijmans is nog een paar webwinkels erbij. “Daar hebben we al ideeën voor. Ook willen we de huidige webshops nog beter in de markt zetten en zo ons marktaandeel vergroten.”