Alles wat je over Same Day delivery moet weten

De piekperiode komt steeds dichterbij en dat betekent dat we ons nu al moeten voorbereiden op de drukte. Ieder jaar begint in november het aantal bestellingen flink toe te nemen en is het topdrukte tot alle feestdagen voorbij zijn. Veel van deze bestellingen worden last-minute geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe outfit voor het kerstdiner of een laatste kadootje van de Sint. Dan kun je als webshop geen levertijd van 3 tot 5 werkdagen hanteren. Same Day delivery biedt een uitkomst. Bij deze levering profiteren consumenten niet alleen van de snelheid, maar wordt er ook meer aandacht in de bezorgervaring gestoken waardoor het serviceniveau hoger is. Dit biedt veel voordelen voor zowel consument als webshop. Toch maken veel bedrijven nog geen gebruik van deze service. Zonde, want Same Day delivery levert veel meerwaarde voor je webshop. Zeker tijdens de piekperiode.

Wat is Same Day delivery?

Same Day delivery bezorgservices halen pakketten ‘s ochtends op bij webshops en leveren ze ‘s avonds bij de consument. Door deze avondlevering wordt 99% van de pakketten bij de eerste afleverpoging en op het afgesproken tijdstip bezorgd. Consumenten zijn namelijk vaak ‘s avonds thuis, waardoor een tweede afleverpoging overbodig is. Daarnaast kun je door deze snelle avondlevering gunstige cut-off tijden bieden (het uiterste tijdstip waarop een consument een bestelling kan plaatsen). De cut-off tijd voor Same Day delivery ligt tussen 10.00 en 13.30 uur, afhankelijk van de locatie van het magazijn van de webshop.

Wat levert Same Day delivery op?

Veel webshophouders zijn terughoudend over Same Day delivery vanwege de kosten. Dat is zonde, want in veel gevallen levert Same Day delivery meer op dan het kost. Dit levert het jouw webshop op:

  • Flinke conversieverhoging. Maar liefst 30% van alle bezoekers verlaat een webshop wanneer de levertijd te lang is. Daarnaast verwacht de helft van de consumenten die voor 14:00 besteld hebben de order dezelfde dag nog in huis. Door Same Day delivery naast een reguliere vervoerder aan te bieden, geef je jouw klant daarnaast meer keuze, iets wat ruim 60% graag wilt. De kans op een conversie is een stuk groter als je voldoet aan klantverwachtingen.
  • Bespaar op de FTE. Omdat de pakketten ‘s ochtends worden opgehaald hoeven deze niet meer in de avond of nacht gereed gemaakt te worden. Dit kan een enorme kostenbesparing opleveren in loonkosten.
  • Besparing op verdwenen of gestolen pakketten. Als je duurdere producten verkoopt, kan je te maken krijgen met gestolen of verdwenen pakketten. Wanneer je deze producten nogmaals moet leveren aan de consument, kan dat veel geld en tijd kosten. Dankzij onze live GPS-tracking kan er precies gevolgd worden waar het pakket is.
  • Besparing op de klantenservice. Same Day delivery specialisten bieden vaak een betere service dan reguliere vervoerders. Zoals een uitgebreid Track & Trace systeem, waarbij consumenten inzicht krijgen waar hun pakket in het proces zit, een melding 15 minuten voordat het pakket geleverd wordt, en een hoge leverbetrouwbaarheid (99%). Hierdoor is de klantenservice veel minder tijd kwijt aan het traceren van, en beantwoorden van vragen over pakketten.
  • Maak van tevreden en terugkerende klanten
    De kans op een herhaalaankoop is groter als een klant tevreden is. Omdat de service van Same Day delivery minder klachten realiseert is de kans groter dat ze nogmaals een bestelling plaatst. Wist je dat het 5-25 keer zoveel kost om nieuwe klanten te werven dan om bestaande klanten tevreden te houden?

Kortom: door een klein bedrag per pakket te investeren realiseer je als webshop:

  • Meer omzet
  • Minder onnodige kosten
  • Verbetering merkimago

Starten met Same Day delivery?

Met Same Day delivery van Trunkrs is je pakketje sneller, groener en vriendelijker dezelfde of de volgende dag in huis. Met een afleverpercentage van 99% en een reviewscore van 4.8/5 op basis van 18.000+ reviews kun je van Trunkrs een betrouwbare en klantgerichte bezorging verwachten. Daarnaast kan je binnen 7 werkdagen aangesloten zijn op ons systeem via het Trunkrs portal of via een van onze partners. Benieuwd wat de premium service van Trunkrs voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan hier contact met Trunkrs op.